Dataskyddspolicy

Det är viktigt för oss på AN3 Parts att du känner dig trygg och bekväm när du handlar hos oss. Därför vill vi vara helt öppna och transparanta med vår hantering av dina personuppgifter. Denna dataskyddspolicy finns alltid tillgänglig här så att du som kund har full inblick i hur vi bearbetar och skyddar dina personuppgifter.

§ 01 Ändringar vid hantering av dina uppgifter

Om vi under några omständigheter ändrar vår Dataskyddspolicy på ett betydande sätt, kommer vi informera dig om det.

§ 02 Dataskyddspolicy

För oss på AN3 Parts är det väldigt viktigt att just du känner dig trygg när du surfar runt och handlar hos oss. Vi har stor respekt för dina rättigheter och kommer alltid att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter. Nedan har du möjlighet att läsa hur vi använder dina uppgifter och i vilket syfte dem används. Denna sida är därför anpassad för att du, även utan datorvana ska förstå varför och kunna övervaka dina rättigheter.

Genom att slutföra ett köp hos oss accepterar du villkoren i våran Dataskyddspolicy. Därför är det viktigt att du läser igenom och förstår vad den innehåller samt dina rättigheter. Om du har några som helst frågor om våran Dataskyddspolicy är du varmt välkommen att kontakta oss via [email protected]

§ 03 Dina uppgifter och länder utanför Europa

Dina uppgifter behandlas och sparas i huvudsak inom EU/ESS. I vissa fall kan det förekomma att dina uppgifter behandlas av en aktör utanför EU/ESS området, om detta sker ser vi självklart till att förse dina personuppgifter med samma skydd som inom EU/ESS. Detta är något vi tar på allvar och vi kommer alltid att vidta alla legala samt tekniska åtgärder för att säkerställa att dessa aktörer hanterar din data på ett sätt som är enligt med Dataskyddslagen.

§ 04 Lagring av uppgifter

Vi hanterar och sparar enbart dina uppgifter så länge som det är nödvändigt på grund av avtal, berättigat intresse, samtycke, eller på grund av lag. Informationen som vi sparar på grund av lagar som konsumentköplag eller bokföringslag sparar vi endast så länge det krävs för att uppfylla lagen. Information som vi sparar med anledning av avtal eller lag har du alltid rätt att begära borttagen hos oss.

§ 05 Om vårt ansvar

Peter AN3 Parts AB är personuppgiftsansvarig och ansvarig för att Dataskyddslagen följs enligt villkoren ovan. Har du några som helst frågor eller funderingar kring dataskydd eller hur vi jobbar med det så svarar vårt team på alla dina frågor på [email protected]

Peter AN3 Parts AB är registrerat hos Bolagsverket under organisationsnummer 556945-5073.

§ 06 Vem delar vi dina uppgifter med?

Dina uppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Peter AN3 Parts AB samt tillhörande redovisningsbyrå.
För att hantera samt fullgöra din order och för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga tjänst och utveckla den i framtiden, behöver vi dela vissa uppgifter med vissa leverantörer. Vi vidtar alla legala och rimliga tekniska åtgärder för att se till att din data skyddas även hos våra leverantörer.

För att det du har köpt ska kunna levereras hem till dig delar vi dina kontaktuppgifter med transportföretag för eventuell transport av din beställning.

Vi kan också komma att behandla dina personuppgifter om det är nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla en rättslig förpliktelse eller ett myndighetsbeslut bortom vår kontroll.

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till någon utomstående part.

§ 07 Cookies

Även vi, som många andra webbplatser, använder cookies på vår webbsida för att optimera din upplevelse hos oss. Om du inte accepterar användning av cookies på denna webbplats kan du ändra din webbläsares inställningar till att ej ta emot cookies. Vi hänvisar till respektive webbläsares tillverkare för närmare instruktioner.

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Informationen som sparas på din dator är endast ett unikt nummer.

Hur vi använder cookies

  • För att du ska kunna använda dig av olika funktioner på sidan som att logga in, spara favoriter eller lägga till varor i varukorgen.

  • För att få platsinformation så vi kan spara dina preferenser om språk och valuta när du besöker vår sida.

  • För att vi inte ska blanda ihop dig med andra användare när du exempelvis chattar med oss.

  • För att rikta annonser och kampanjer som du gillar när du besöker andra webbplatser på internet. Dessa cookies reglerar även hur många gånger en annons visas åt dig och hjälper oss följa upp våra marknadsföringskampanjer.

  • För att följa upp hur du använder vår sida (exempelvis tid på vår webbplats) så att vi kan utveckla vår sida och din shoppingupplevelse.

Alla besökare av en webbplats som använder cookies ska få information om att webbplatsen innehåller cookies samt vad dessa cookies används till och hur cookies kan undvikas. Detta enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389).

§ 08 Vilken information samlar vi?

Vi kommer att behandla uppgifter som du förser oss med, inbegripet av följande kategorier: Orderinformation, IP-adress, Shoppinghistorik samt hur du navigerade och klickade på webbplatsen.

§ 09 Dina rättigheter hos oss

Du har och är i full kontroll över hur dina egna uppgifter ska få behandlas.

Du har:

  • Rätten att bli informerad om hur vi hanterar dina personuppgifter
  • Rätten att få ett utdrag på den information vi har om dig.
  • Rätten att få korrigerat felaktiga uppgifter om dig samt rätt att bli raderad från våra system så fort din information inte längre är nödvändig för oss och det ändamål vi samlade in det för.
  • Rätten att återkalla ditt samtycke för nyhetsbrev eller andra ändamål du gett ditt samtycke till.
  • Rätten att klaga till Datainspektionen om vi hanterar dina uppgifter fel.

Information som vi sparar för att uppfylla våra avtalsrättsliga förpliktelser eller andra lagliga förpliktelser enligt exempelvis konsumentköplagen eller bokföringslagen måste vi enligt lag spara under en viss tid. Vi kan därav inte radera all din information omedelbart, men vi kan begränsa informationen så att den endast används i det legala syftet.

§ 10 Marknadsföring

Om du godkänner att vi skickar marknadsföring via nyhetsbrev etc, så kommer vi att skicka ut information om nyheter samt erbjudanden till dig via e-post. Du har rätten att tacka nej till detta genom att maila oss på [email protected]

Har du fortfarande funderingar?

Kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor.